preloader

REZERWACJA ON-LINE

ŚWIĘTA I SYLWESTER W USTRONIU

POBYTY ŚWIĄTECZNO/SYLWESTROWE 2023

Rodzaj pobytuTermin pobytuIlość dniKoszt pobytu

Senior z zabiegami

23-30.12.2023

7 dni

2190zł/os

Senior z zabiegami

30.12.2023-06.01.2024

7 dni

1990zł/os

Senior z zabiegami

23.12.2023-06.01.2024

14 dni

3930zł/os

Senior z zabiegami

23.12.2023-02.01.2024

10 dni

3150zł/os

Hotelowy

23-26.12.2023

3 dni

1230zł/os

Hotelowy

23-27.12.2023

4 dni

1570zł/os

Hotelowy

24-27.12.2023

3 dni

1350zł/os

Hotelowy

27.12.2023-02.01.2024

6 dni

1750zł/os

Hotelowy

30.12.2023-02.01.2024

3 dni

990zł/os

 

 

W cenie pobytu oferujemy:

  • Zakwaterowanie w pokoju 2 osobowym FRESH (pokój po remoncie)
  • Całodzienne wyżywienie (menu Świąteczne)
  • Zabiegi rehabilitacyjne wg. wybranego pakietu

Dodatkowe informacje:

  • W kosztach nie uwzględniono opłaty uzdrowiskowej – 5 zł/osoba/doba
  • Zabiegi realizowane są od poniedziałku do piątku w dni robocze
  • Dopłata do pokoju jednoosobowego bez balkonu - 20 zł/osoba/doba
  • Dopłata do pokoju dwuosobowego do pojedynczego wykorzystania - 40 zł/osoba/doba
  • Dopłata do apartamentu 20 zł/osoba/doba
  • Dzieci: do 3 lat – gratis w pokoju z opiekunem (bez świadczeń)
  • Niewykorzystanie któregokolwiek elementu wchodzącego w skład pobytu nie powoduje zmniejszenia jego wartości
  • Pobyt rozpoczyna się od kolacji i kończy śniadaniem
  • Doba hotelowa rozpoczyna się od godziny 16.00 i kończy się o godzinie 11.00
  • Organizator zastrzega prawo zmiany programu

Dostępne na terenie ośrodka:

  • Dodatkowe zabiegi rehabilitacyjne oraz sauna i jacuzzi płatne wg obowiązującego cennika (pod warunkiem braku przeciwwskazań lekarskich)
  • Masaże relaksacyjne oraz medyczne płatne wg  obowiązującego cennika
  • Kijki do Nordic Walking, biblioteczka, duży teren zielony wokół ośrodka

Menu świąteczno/sylwestrowe:

 

Wigilia - śniadanie
Jajecznica ze szczypiorkiem na maśle
Jogurt owocowy/naturalny
Deska serów (ser wędzony, rolada ustrzycka, 
ser żółty)
Twarożek z papryką
Twarożek z zieloną cebulką
Twarożek ze śmietaną
Jajka w majonezie
Szprot w sosie pomidorowym
Makrela wędzona
Półmisek warzyw świeżych i konserwowych
Płatki kukurydziane z mlekiem /musli z mlekiem
Dżem owocowy
Masło, pieczywo pszenne i żytnie
Kawa z mlekiem
Herbata z cytryną


Wigilia – obiad
Zupa postna jarzynowa z ziemniakami


Kolacja Wigilijna
Opłatek wigilijny, miód
Roladki śledziowe w sosie słodko-pikantnym
Zupa rybna z warzywami podana z grzanką czosnkową
Wigilijny barszcz czerwony z uszkami grzybowymi
Karp w marynacie smażony
Morszczuk w złocistej panierce
Ziemniaczki z koperkiem
Kapusta kiszona z grochem
Świąteczna sałatka jarzynowa
Krokiety z kapustą i grzybami
Ryba po grecku
Pierogi ruskie na masełku
Świąteczny makowiec
Patera świeżych owoców i orzechów
Kompot z owoców suszonych
Kawa z mlekiem
Herbata z cytryną
Sok owocowy, woda z cytryną, lampka białego wina


Boże Narodzenie - śniadanie
Pieczone kiełbaski bawarskie,
dodatki: ketchup, musztarda
Deska serów (salami, rolada ustrzycka, pleśniowy)
Deska wędlin (krotoszyńska, staropolska, rolada boczkowa)
Sos tzatziki do wędlin
Półmisek warzyw świeżych i konserwowych
Sałatka włoska
Jajka faszerowane oliwkami
Pasztet pieczony z konfiturą
Tymbaliki drobiowo-warzywne 
Pieczywo pszenne i żytnie, masło
Kawa z mlekiem, herbata z cytryną
Sok owocowy, woda z cytryną
Babka piernikowa


Boże Narodzenie – obiad
Rosół z makaronem i kluskami wątrobianymi
Rolada wieprzowa faszerowana papryką w sosie pieczeniowym
Kotlet de volaille z masłem czosnkowym
Kluski śląskie
Ziemniaki z koperkiem
Duet surówek:
Buraczki z cebulką złocistą
Surówka z marchewki i jabłka
Kompot owocowy
Kawa z mlekiem
Świąteczne ciasto orzechowe


Boże Narodzenie – kolacja grillowa z Kapelą Góralską
Tradycyjna kwaśnica śląska
Karczek pieczony w marynacie musztardowej
Kiełbaski z grilla
Krupnioki wiejskie na gorąco
Opiekane ziemniaczki z sosem ranczerskim
Kapusta zasmażana z boczkiem
Domowy smalec z cebulką
Ogórki kiszone
Pieczywo pszenne i żytnie
Ketchup, musztarda
Herbata z cytryną


II Dzień Świąt – śniadanie
Kiełbaski wiślańskie na gorąco, ketchup, musztarda
Deska serów (wędzone, mozarella, lazur)
Deska wędlin (salami, sopocka, cygańska) 
Dip chrzanowy do wędlin
Półmisek warzyw świeżych i konserwowych
Śniadaniowa sałatka z prażonym słonecznikiem
Ruloniki z szynki nadziewane
Jajka faszerowane pastą łososiową
Pieczywo pszenne i żytnie, masło
Kawa z mlekiem, herbata z cytryną
Sok owocowy, woda z cytryną
Kołacz z jabłkiem


II Dzień Świąt – obiad
Zupa krem selerowa z grzankami 
Zawijaski z kurczaka z pieczarkami i boczkiem 
w sosie serowym
Kotlet schabowy ze szparagami
Kopytka
Opiekane ziemniaki z tymiankiem
Duet surówek:
Sałatka z czerwonej kapusty z cebulką
Surówka z selera i jabłka z żurawiną
Kompot owocowy, 
Kawa z mlekiem
Ciasto tortowe z galaretką


II Dzień Świąt – kolacja
Gulasz wieprzowy po myśliwsku
Półmisek wędlin i serów
Półmisek warzyw świeżych i konserwowych
Pieczywo pszenne i żytnie, masło
Herbata z cytryną


Sylwester – śniadanie – bufet szwedzki
Zupa mleczna – płatki kukurydziane, musli
Mix twarożków, wędlin, serów
Mix warzyw
Jogurt naturalny, owocowy
Dżem, masło
Pieczywo mieszane
Herbata z cytryną, kawa z mlekiem


Sylwester - obiad
Zupa pomidorowa z ryżem 
Kotlet schabowy
Ziemniaki z koperkiem
Sałatka z białej kapusty z cebulką 
Kompot owocowy 
Szarlotka


Sylwester – kolacja na ciepło 17:30
Barszcz czerwony na wędzonce z mięsnym krokietem
Sernik duński 
Kawa z mlekiem, herbata z cytryną


Wieczór Sylwestrowy – zimna płyta dostępna do godz. 22:00 na jadalni
Deska serów: żółte, wędzone, dojrzewjace
Deska wędlin: sopocka, cygańska, salami
Półmisek warzyw świeżych
Pasztet pieczony z konfiturą
Jajko w majonezie
Sałatka grecka
Pieczywo pszenne i żytnie, masło
Wino musujące/ na dwie osoby
Kawa z mlekiem, herbata z cytryną
Sok owocowy, woda z cytryną


Nowy rok – śniadanie – bufet szwedzki
Jajecznica ze szczypiorkiem na maśle
Mix serów twardych, wędlin, twarożków, 
Jajka w sosie tatarskim, pasztet pieczony,
Mix warzyw
Jogurt naturalny/ jogurt owocowy
Płatki kukurydziane z mlekiem/Musli z mlekiem
Dżem, masło
Pieczywo pszenne i żytnie,
Herbata z cytryną, Kawa z mlekiem


Nowy rok – obiad
Rosół z makaronem
Filet z kurczaka w sosie serowo-porowym 
Ziemniaki z koperkiem
Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkiem i rodzynkami 
Kompot owocowy 
Ciasto pychotka truskawkowa
Nowy rok – kolacja grillowa ze Zbójnikami
Tradycyjny żurek śląski
Soczyste dramstiki z kurczaka w marynacie
Grillowane kiełbaski
Krupnioki wiejskie na gorąco
Domowy smalec z cebulką
Sałatka grillowa ziemniaczana z sosem czosnkowym
Ogórki kiszone
Pieczywo pszenne i żytnie
Herbatka z cytryną

 

W celu dokonania rezerwacji prosimy o kontakt z Ośrodkiem Tulipan

Ustroń 43-450, ul. Szpitalna 21

tel. 033 854 37 80 ; e-mail: info@hotel-tulipan.pl

lub kliknij w REZERWUJ na stronie głównej

ŚWIĘTA I SYLWESTER W USTRONIU

ŚWIĘTA I SYLWESTER W USTRONIU od 990 zł
REZERWACJA

Nasi pacjenci polecają

Pozostałe ofety

od 990

więcej

od 320

więcej

Pobyt sanatoryjny

od 1240

więcej

Mapa

Zobacz gdzie jesteśmy


© 2023 Ośrodek Tulipan - wszystkie prawa zastrzeżone.

Design by : LEMONPIXEL.pl  /  Booking by: HOTRES.pl