POBYTY ŚWIĄTECZNO/SYLWESTROWE 2023
Rodzaj pobytu | Termin pobytu | Ilość dni | Koszt pobytu |
Senior z zabiegami | 23-30.12.2023 | 7 dni | 2190zł/os |
Senior z zabiegami | 30.12.2023-06.01.2024 | 7 dni | 1990zł/os |
Senior z zabiegami | 23.12.2023-06.01.2024 | 14 dni | 3930zł/os |
Senior z zabiegami | 23.12.2023-02.01.2024 | 10 dni | 3150zł/os |
Hotelowy | 23-26.12.2023 | 3 dni | 1230zł/os |
Hotelowy | 23-27.12.2023 | 4 dni | 1570zł/os |
Hotelowy | 24-27.12.2023 | 3 dni | 1350zł/os |
Hotelowy | 27.12.2023-02.01.2024 | 6 dni | 1750zł/os |
Hotelowy | 30.12.2023-02.01.2024 | 3 dni | 990zł/os |
W cenie pobytu oferujemy:
Dodatkowe informacje:
Dostępne na terenie ośrodka:
Menu świąteczno/sylwestrowe:
Wigilia - śniadanie
Jajecznica ze szczypiorkiem na maśle
Jogurt owocowy/naturalny
Deska serów (ser wędzony, rolada ustrzycka,
ser żółty)
Twarożek z papryką
Twarożek z zieloną cebulką
Twarożek ze śmietaną
Jajka w majonezie
Szprot w sosie pomidorowym
Makrela wędzona
Półmisek warzyw świeżych i konserwowych
Płatki kukurydziane z mlekiem /musli z mlekiem
Dżem owocowy
Masło, pieczywo pszenne i żytnie
Kawa z mlekiem
Herbata z cytryną
Wigilia – obiad
Zupa postna jarzynowa z ziemniakami
Kolacja Wigilijna
Opłatek wigilijny, miód
Roladki śledziowe w sosie słodko-pikantnym
Zupa rybna z warzywami podana z grzanką czosnkową
Wigilijny barszcz czerwony z uszkami grzybowymi
Karp w marynacie smażony
Morszczuk w złocistej panierce
Ziemniaczki z koperkiem
Kapusta kiszona z grochem
Świąteczna sałatka jarzynowa
Krokiety z kapustą i grzybami
Ryba po grecku
Pierogi ruskie na masełku
Świąteczny makowiec
Patera świeżych owoców i orzechów
Kompot z owoców suszonych
Kawa z mlekiem
Herbata z cytryną
Sok owocowy, woda z cytryną, lampka białego wina
Boże Narodzenie - śniadanie
Pieczone kiełbaski bawarskie,
dodatki: ketchup, musztarda
Deska serów (salami, rolada ustrzycka, pleśniowy)
Deska wędlin (krotoszyńska, staropolska, rolada boczkowa)
Sos tzatziki do wędlin
Półmisek warzyw świeżych i konserwowych
Sałatka włoska
Jajka faszerowane oliwkami
Pasztet pieczony z konfiturą
Tymbaliki drobiowo-warzywne
Pieczywo pszenne i żytnie, masło
Kawa z mlekiem, herbata z cytryną
Sok owocowy, woda z cytryną
Babka piernikowa
Boże Narodzenie – obiad
Rosół z makaronem i kluskami wątrobianymi
Rolada wieprzowa faszerowana papryką w sosie pieczeniowym
Kotlet de volaille z masłem czosnkowym
Kluski śląskie
Ziemniaki z koperkiem
Duet surówek:
Buraczki z cebulką złocistą
Surówka z marchewki i jabłka
Kompot owocowy
Kawa z mlekiem
Świąteczne ciasto orzechowe
Boże Narodzenie – kolacja grillowa z Kapelą Góralską
Tradycyjna kwaśnica śląska
Karczek pieczony w marynacie musztardowej
Kiełbaski z grilla
Krupnioki wiejskie na gorąco
Opiekane ziemniaczki z sosem ranczerskim
Kapusta zasmażana z boczkiem
Domowy smalec z cebulką
Ogórki kiszone
Pieczywo pszenne i żytnie
Ketchup, musztarda
Herbata z cytryną
II Dzień Świąt – śniadanie
Kiełbaski wiślańskie na gorąco, ketchup, musztarda
Deska serów (wędzone, mozarella, lazur)
Deska wędlin (salami, sopocka, cygańska)
Dip chrzanowy do wędlin
Półmisek warzyw świeżych i konserwowych
Śniadaniowa sałatka z prażonym słonecznikiem
Ruloniki z szynki nadziewane
Jajka faszerowane pastą łososiową
Pieczywo pszenne i żytnie, masło
Kawa z mlekiem, herbata z cytryną
Sok owocowy, woda z cytryną
Kołacz z jabłkiem
II Dzień Świąt – obiad
Zupa krem selerowa z grzankami
Zawijaski z kurczaka z pieczarkami i boczkiem
w sosie serowym
Kotlet schabowy ze szparagami
Kopytka
Opiekane ziemniaki z tymiankiem
Duet surówek:
Sałatka z czerwonej kapusty z cebulką
Surówka z selera i jabłka z żurawiną
Kompot owocowy,
Kawa z mlekiem
Ciasto tortowe z galaretką
II Dzień Świąt – kolacja
Gulasz wieprzowy po myśliwsku
Półmisek wędlin i serów
Półmisek warzyw świeżych i konserwowych
Pieczywo pszenne i żytnie, masło
Herbata z cytryną
Sylwester – śniadanie – bufet szwedzki
Zupa mleczna – płatki kukurydziane, musli
Mix twarożków, wędlin, serów
Mix warzyw
Jogurt naturalny, owocowy
Dżem, masło
Pieczywo mieszane
Herbata z cytryną, kawa z mlekiem
Sylwester - obiad
Zupa pomidorowa z ryżem
Kotlet schabowy
Ziemniaki z koperkiem
Sałatka z białej kapusty z cebulką
Kompot owocowy
Szarlotka
Sylwester – kolacja na ciepło 17:30
Barszcz czerwony na wędzonce z mięsnym krokietem
Sernik duński
Kawa z mlekiem, herbata z cytryną
Wieczór Sylwestrowy – zimna płyta dostępna do godz. 22:00 na jadalni
Deska serów: żółte, wędzone, dojrzewjace
Deska wędlin: sopocka, cygańska, salami
Półmisek warzyw świeżych
Pasztet pieczony z konfiturą
Jajko w majonezie
Sałatka grecka
Pieczywo pszenne i żytnie, masło
Wino musujące/ na dwie osoby
Kawa z mlekiem, herbata z cytryną
Sok owocowy, woda z cytryną
Nowy rok – śniadanie – bufet szwedzki
Jajecznica ze szczypiorkiem na maśle
Mix serów twardych, wędlin, twarożków,
Jajka w sosie tatarskim, pasztet pieczony,
Mix warzyw
Jogurt naturalny/ jogurt owocowy
Płatki kukurydziane z mlekiem/Musli z mlekiem
Dżem, masło
Pieczywo pszenne i żytnie,
Herbata z cytryną, Kawa z mlekiem
Nowy rok – obiad
Rosół z makaronem
Filet z kurczaka w sosie serowo-porowym
Ziemniaki z koperkiem
Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkiem i rodzynkami
Kompot owocowy
Ciasto pychotka truskawkowa
Nowy rok – kolacja grillowa ze Zbójnikami
Tradycyjny żurek śląski
Soczyste dramstiki z kurczaka w marynacie
Grillowane kiełbaski
Krupnioki wiejskie na gorąco
Domowy smalec z cebulką
Sałatka grillowa ziemniaczana z sosem czosnkowym
Ogórki kiszone
Pieczywo pszenne i żytnie
Herbatka z cytryną
Ustroń 43-450, ul. Szpitalna 21
tel. 033 854 37 80 ; e-mail: info@hotel-tulipan.pl
lub kliknij w REZERWUJ na stronie głównej
Pozostałe ofety
Zobacz gdzie jesteśmy
© 2023 Ośrodek Tulipan - wszystkie prawa zastrzeżone.
Design by : LEMONPIXEL.pl / Booking by: HOTRES.pl